Debatt: Få arbetet gjort oavsett plats

I dag startar Microsofts en debatt kring flexiblare arbete i di.se. Det är med stor glädje som jag läser artikeln som ger företag och organisationer som har fastnat i gamla hjulspår en rejäl spark i baken. Det är hög tid att sätta igång! Vad väntar ni på uppmanar Microsoft Sverige? Men det är inte helt enkelt. Det finns minst 13 ursäkter och massor med rädslor kring distansarbeta.

Vi har vant oss vid att träffas på kontoret. Varför ändra detta, hör jag ofta. Men jag är övertygad om att vi kommer att behöva hänga med i den här utvecklingen. En arbetsgivare som inte hänger med har redan en verksamhet som går på halvfart. Nej, byt till det nya bränslet och ta de första stegen mot mer distansarbete och flexiblare arbetssätt. Gör det tillsammans med de anställda.

Med tillit till våra medarbetare blir vi bättre på att nå våra gemensamma mål, oavsett om arbetet utförs vid ett köksbord, i en hotellfoajé eller vid ett skrivbord på kontoret.

Unionen startade en kampanj nyligen kring sin rapport om stress och tillgänglighet. Vi stressas av att kunna kolla jobbmejlen när som helst och var som helst. Det kan bli fel om arbetsgivaren styr detta för mycket anser jag. Arbetsgivaren ska föregå med gott exempel och fokusera på kontorstid/arbetstid. Men framför allt så måste varje medarbetare ställa sig frågorna själv ”när ska jag vara uppkopplad?” och ”när ska jag vara tillgänglig?”. Precis som Microsoft föreslår i sin debatt.

Heja Microsoft och alla andra distansarbetsgivare!